TVÅ VÄKTARE

IMG_0579

Två väktare

Vad kunde det
annars ha varit?
En smörgås med
leverpastej,
äggröra
och kaffe
Jag åt min frukost
efter att ha sovit
sex timmar
Men nånting stämde inte
Två änglar
satt i mitt vardagsrum
och kollade på TV
Viasatfilm action
om ondskefulla snutar
som slåss tillsammans
med kineser mot
Steven Seagal
och ett gäng ryssar
De förklarade
sin närvaro
De hade bevakat lägenheten
så att banditer
inte skulle bryta sig in
för att stryka grönt på min högernäve
medan jag sov
Jag tror till slut
att jag en dag
måste redogöra
för mänskligheten
hur det kommer sig att just jag
finns till
Likt ett hav, en jord
en rymd full av stjärnor
en måne som jag inte sett
skymten av
på många nätter

Fri vers (Fri form) av Immanuel Hägglund VIP
Läst 698 gånger och applåderad av 24 personer
 Utvald text
Publicerad 2012-09-19 04:09

Bookmark and Share

Ingrid Trolle
Förstår precis.
Mycket bra.
2014-03-22
Radera
Densen
Förstår din poäng där;)

Gör nåt tokigt eller klokt…spring till skogs en svart stjärnklar kväll, titta upp och bara andas, mycket klarnar av bara det;))
2013-05-01
Radera

Marianne Räf
Man kan undra varför man själv finns till.
Svaret är nog förbluffande! Vill veta..
2013-04-16
Radera
vakentimmar
Jättevackert slut!
2013-04-10
Radera
dubbelve
Jag tycker väldigt mycket om hur du skriver. Precis sådär simpelt så att man slipper använda alltför många hjärnceller (det är en komplimang 😉 men ändå så att du lyckas förmedla en känsla som berör. Att du gör det med inslag av humor ger extra pluspoäng. Bravo!
2013-03-04
Radera
Daniel_78 VIP
Dessa onskefulla snutar som alltid jobbar i par.

Du har en en sådan självklar vardagsnära känsla oatt som gör att absurditeten känns verkligen känns precis så. Jag läser in en slags oro och rysning i slutet, som att se fram mot uppkörningsprovet eller något liknande.

Texten i sig har ett för mig perfekt ordflöde.
Jag tycker väldigt mycket om den.

Påminner lite om en Billy Collins, en annan favorit.

2012-09-20
Radera

Lilla Bambun
Jag förstår inte att jag är första med att kommentera denna text! Riktigt bra är den iallafall!
2012-09-19
Radera
> Nästa text
< Föregående

Publicerad av Immanuel Karlsson

Har skrivit poesi till och från sen 1973. Har gått på Konsfacksskolan och Konsthögskolan Valand på 80-talet. Haft inalles fyra utställningar,. Senast 1996. Lite si och så med konstsmaken på landsorten där jag bor sen 17 år tillbaka. Tog upp mitt skrivande i september i år. Har skrivit bara för byrålådan innan. Då och då. Publicerar mig mest på www.poeter.se sedan 8 september då jag av halkade in där på ett bananskal. Målar tavlor och tecknar i kol, blyerts och vaxkrita. Tycker det är kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: